Uputstvo za instalaciju ViewRight player-a na PC računaru

Nakon što preuzmete instalacioni fajl, pratite sljedeće korake kako biste uspiješno isntalirali ViewRight player na vašem PC računaru:

Korak 1

Nakon preuzimanja ViewRight player-a, pokrenite instalaciju. Pojaviće vam se prozor prikazan na slici. Pročitajte prava korištenja aplikacije, te ukoliko ste saglasni i želite da instalirate player, potvrdite opciju "I accept the terms in the License Agreement", a zatim odaberite Install kako biste započeli sa instalacijom.

Korak 2

U sljedećem koraku pojaviće Vam se prozor sa indikatorom o toku instalacije. Sačekajte da se aplikacija instalira.

Korak 3

U slučaju da u pozadini imate otvorene aplikacije web čitača (ili neke druge koje je potrebno zatvoriti prilikom instalacije), pojaviće Vam se pozor koji vas upozorava da je neophodno zatvoriti date aplikacije kako bi instalacija bila nastavljena. Odaberite Yes da zatvorite date aplikacije i nastavite sa instalacijom.

Korak 4

Nakon uspiješno završene instalacije pojaviće se prozor sa odgovarajućom porukom. Sada možete da odaberete Finish kako bi završili sa instalacijom. Sada možete uspješno da se prijavite na Open To Go, upotrebom nekog od podržanih web čitača (Internet Explorer, Safari). Nakon prijavljivanja, možete da počnete da gledate kanale.

Ukoliko nakon uspiješne instalacije imate problema sa reprodukcijom kanala, možete pokušati sljedeće korake kako biste riješili problem:

  • Ako pokušavate da reprodukujete sadržaj pomoću Google Chrome web čitača, molimo Vas da koristite Internet Explorer ili Safari. Google Chrome ne podržava NPAPI podršku koju koristi player, te isti nije moguće koristiti za reprodukciju kanala.
  • Greške prilikom reprodukcije mogu izazvati programi koji su uključeni u pozadini kao što su VLC, ili drugi programi za snimanje ekrana ili striming video sadržaja. Prije reprodukcije kanala, ovi programi moraju biti zatvoreni.
  • Probleme mogu izazvati i određene verzije anti-virus programa. U slučaju problema, dodajte ViewRight player u spisak izuzetaka vašeg antivirus-a.
  • Ukoliko ništa od ovoga ne pomaže, izvršite deinstalaciju ViewRight playera (ovo je moguće najjednostavnije učiniti iz spiska svih aplikacija u Control Panel-u; pronađite ViewRight Web Player, te izaberite opciju deinstalacije koja je jednostavna i dovoljno je da pratite uputstva na ekranu). Nakon toga izbrišite korisnička podešavanja brisanjem foldera "Verimatrix" koji se obično nalazi na lokaciji C:\Users\{ime vašeg windows naloga}\AppData\Roaming\ (npr. C:\Users\Administrator\AppData\Roaming\ ). Nakon brisanja Verimatrix foldera, pokrenite svježu instalaciju ViewRight player-a, na način već prethodno opisan uputstvom.

Za sva dodatna pitanja i pomoć, uvijek se možete obratiti našem Open korisničkom servisu putem broja 0800 500 05 koji Vam je na raspolaganju 24 sata.